Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-05-04@15:53:01 GMT

رویش طرح های توانمند سازی اقشار ضعیف در سال ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۸۱۴۰۳

رویش طرح های توانمند سازی اقشار ضعیف در سال ۱۴۰۰

به گزارش «نماینده» ولی اسماعیلی ، در مورد اقدامات کمیسیون اجتماعی در سال ۱۴۰۰ گفت: در روزهای پایانی سال گذشته، حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در بودجه سالانه برای تداوم همسان سازی حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در نظر گرفته شد و همچنین در مورد بهبود وضعیت بازنشستگان لشکری و کشوری دولت اعتباراتی در بودجه ۱۴۰۱ دیده شده بود که مجلس تلاش کرد این اعتبارات بیشتر از حد مورد نظر باشد هر چند این افزایش حقوق بازنشستگان با واقعیت‌های اقتصادی جامعه بسیار فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با تلاش دولت، شورای عالی کار و مجلس در سال گذشته شاهد افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران بودیم که این اتفاق برای اولین بار رخ می‌داد، در این افزایش حقوق نه تنها  کارگران بلکه کارفرمایان هم مورد توجه قرار گرفتند که فشار حداکثری بر آنها وارد نشود تا مجبور به تعدیل نیروی کار خود شوند.

 وی در ادامه یادآور شد: در طی یکسال گذشته فراکسیون کارگری مجلس اقدامات موثری برای بهبود وضعیت کارگران داشت از افزایش حقوق و حق مسکن گرفته تا بیمه کارگران، در سال جاری بی تردید این فراکسیون مطالبات این گروه از جامعه را پیگیری خواهد کرد.

طرح ساماندهی استخدام کارکنان

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: در سال ۱۴۰۰‌ طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت در کمیسیون اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت، براساس این طرح افرادی که در حال حاضر با وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها در ارتباط مستقیم و غیرمستقیم هستند و حقوق دریافت می‌کنند، دولت مکلف به ساماندهی آنها خواهد بود. برای کارکنان شرکتی، قراردادی و پیمانی آزمونی  برگزار می‌شود و بعد از سیر گزینش جذب دستگاه مربوط می‌شوند و سپس  طی مراحل گزینش که روال خود را دارد بعد از یک یا دو سال قرارداد آنها تبدیل به رسمی می‌شود. با اجرای این طرح تبعیض و بی‌عدالتی در فرصت‌های شغلی از بین می‌رود و امنیت شغلی ایجاد می‌شود.

بررسی طرح مدیریت تعارض منافع

اسماعیلی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح مدیریت تعارض منافع و بررسی دو شوری آن موافقت کردند و جزئیات این طرح برای رسیدگی به کمیسیون اجتماعی بازگردانده شد.  در حال حاضر در کمیته تخصصی در حال بررسی است، امیدوارم در ماه‌های ابتدایی سال به صحن ارجاع شده و با رفع ایرادات آن تبدیل به یک قانون شود.

اصلاح ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی

نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: اصلاح ماده ۵ بیمهکارگران ساختمانی از دیگر موضوعات مورد بررسی کمیسیون اجتماعی بود، باید در نظر داشته باشیم، حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار کارگر ساختمانی در کشور وجود دارد که تنها نیمی از آنها بیمه هستند، براساس این طرح کلیه کارگران ساختمانی که کارت مهارت دارند بیمه خواهند شد و همچنین بیمه تکمیلی این عزیزان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بررسی مطالبات  ایثارگران در کمیسیون اجتماعی

اسماعیلی در مورد مطالبات ایثارگران گفت: تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران از دیگر مباحث کمیسیون اجتماعی بود که در سال گذشته به آن پرداختیم، فراکسیون ایثارگران مجلس طی جلسات متعددی که  با رئیس بنیاد شهید و مسئولان دیوان محاسبات برگزار کردند تا مشخص شود چه میزان از قانونی که مصوب شده اجرایی شده است، در حال حاضر بسیاری از قوانین مربوط به ایثارگران مغفول مانده است، سازمان‌ها و نهادهایی که در تبدیل وضعیت ایثارگران کوتاهی کردند باید پاسخگو باشند.

سه شنبه های نظارتی کمیسیون اجتماعی ادامه دارد

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید به سه شنبه‌های نظارتی کمیسیون یادآور شد: سه شنبه‌های نظارتی کمیسیون اجتماعی به بحث عملکرد سازمان‌ها و نهادها اختصاص داده شده، نظارت بر اجرای درست قانون از دیگر موضوعات مهمی بود که دوره های قبل در مجلس مغفول مانده بود، اما در مجلس یازدهم به این موضوع توجه ویژه‌ای شد، به فرض مثال رسیدگی به عملکرد سازمان بهزیستی و کمیته امداد از مهمترین اقدامات کمیسیون بود.

پیش نویس لایحه «حمایت از زنان در برابر خشونت» در مرحله نهایی شدن

اسماعیلی با اشاره به طرح صیانت از بانوان در برابر خشونت تاکید کرد: لایحه‌ "حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت" یکی از لوایح مهم کمیسیون اجتماعی است که در حال حاضر پیش نویس اصلاحی مربوط به موضوع خشونت علیه زنان در مرکز پژوهش ها در حال نهایی شدن است.

بررسی حاشیه نشینی برخی از شهرها 

وی افزود: در یکسال گذشته سفرها و بازدیدهای میدانی متعددی از حاشیه نشینی برخی از شهرهای کشور داشتیم، خلاصه ای از این بازدیدها را در اعتبارات بودجه‌ای به شورای عالی اجتماعی کشور اختصاص دادیم تا هر نهاد و سازمانی براساس عملکرد بودجه دریافت کند.

تشکیل سازمان مددکاران اجتماعی

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان خاطر نشان کرد: تشکیل سازمان مددکاران اجتماعی، از دیگر اقدامات کمیسیون در سال گذشته بود، مددکاران اجتماعی با توجه به دانش و انباشت اطلاعاتی که در حوزه اجتماعی دارند، می‌توانند نقش بی بدیلی در سیاستگذاری‌های اجتماعی و در عرصه‌های اجرایی برای نهادینه شدن این رویکرد در کنار سایر متخصصان اجتماعی داشته باشند، تشکیل سازمان مددکاران اجتماعی از موضوعات مهم و قابل رسیدگی در سال جاری خواهد بود.

منبع: نماینده

کلیدواژه: اقشار کم درآمد رئیس کمیسیون اجتماعی نماینده مددکاران اجتماعی کمیسیون اجتماعی حال حاضر سال ۱۴۰۰ سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۱۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، ذبیح الله اعظمی ساردوئی ابتدا با اشاره به وضعیت نیروی انسانی سازمان دامپزشکی کشور، گفت: تعداد نیروی انسانی سازمان دامپزشکی کشور کم است که مقرر شده تا پس از درخواست کتبی سازمان از طریق کمیسیون کشاورزی مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه و مکاتبات با رئیس جمهور پیگیری شود.

  نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی کشور در زمینه منابع مالی نیز با کمبود‌هایی مواجه است، ادامه داد: آزمایشگاه‌های مرجع سازمان دامپزشکی نیز کم است که از سوی کمیسیون کشاورزی مجلس درخواست شده تا این آزمایشگاه‌ها در کل کشور توسعه پیدا کند.   اعظمی با تاکید بر اینکه حدود ۱۰ میلیارد دز واکسن دامی وارد کشور می‌شود که مغایر اهداف دولت و برنامه هفتم توسعه است که بر اساس آن باید در این زمینه به خودکفایی ۷۰ درصدی دست پیدا کنیم، عنوان کرد: باید شرکت‌های دانش بنیان به حوزه تولید واکسن‌های دامی ورود کنند.   وی با بیان اینکه رئیس سازمان دامپزشکی در نشست با اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس پذیرفت تا از واردات واکسن‌هایی که مشابه تولید داخل آن بتواند تمامی آزمایشات را با موفقیت پشت سر بگذارد جلوگیری کند، تصریح کرد: برخی شرکت‌ها مجوز واردات دام زنده را دریافت کرده‌اند که باید سازمان دامپزشکی محموله‌های وارداتی آنها را تحت نظر داشته باشد، زیرا ممکن است با خود برخی بیماری‌ها را وارد کشور کنند.   اعظمی با اشاره به اینکه باید غرامت دام‌های آلوده و بیماری که بر اساس نظر سازمان دامپزشکی معدوم می‌شوند پرداخت شود، ادامه داد: در جنوب استان کرمان بیش از ۱۱ هزار نفر شتر، بیش از ۲ هزار راس دام سنگین و همچنین دام سبک وجود دارد و با توجه به محرومیت منطقه، مطالبه اینجانب از رئیس سازمان دامپزشکی این بوده که بخشی از واکسن مورد نیاز این منطقه همچنان به صورت رایگان توزیع شود که مقرر شد این روند ادامه داشته باشد.   عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: این احتمال وجود دارد که به دلیلی بالا بودن قیمت واکسن، برخی از دامداران اقدام به واکسیناسیون نکنند و این مسئله موجب فراگیری برخی بیماری‌های دامی با خسارت بالا شود که رئیس سازمان دامپزشکی موافقت کرده در این زمینه مساعدت کند.

دیگر خبرها

  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • وضعیت بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت به کجا رسید؟ / تکلیف نیروهای شرکتی چه می‌شود؟
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس
  • افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی‌سازی جهش تولید اولویت است
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • باید بعد از انتخابات «لیست‌بندی‌ها» را کنار گذاشت